Powerindustry Bulgaria  

България и Словакия със сътрудничество в областта на енергийната ефективност

16.12.2015   |   Бизнес
 
Агенцията за устойчиво и енергийно развитие (АУЕР) и Словашката агенция за иновации и енергия (САИЕ) сключиха Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на енергийната ефективност и възобновяемите източници на 11 декември т. г. Изпълнителните директори на АУЕР и САИЕ Ивайло Алексиев и Светлана Гаворова сключиха споразумението в рамките на посещението в България на официална делегация, водена от президента на Словакия.
 
Агенциите ще си сътрудничат с цел придобиване и обмен на знания в редица области, включително: прилагане на ефективни финансови механизми за подкрепа на проекти в областта на енергийната ефективност, възобновяемите енергийни източници и алтернативните горива; обмяна на опит при транспонирането на европейското законодателство в областта на енергийната ефективност, спестяванията на енергия и използването на възобновяема енергия; обмяна на знания, касаещи въвеждането на нови технологии и оборудване за производство на енергия от възобновяеми източници; обмяна на знания относно насърчаването на енергийната ефективност и др.
 
Ще бъдат изготвени съвместни анализи за развитието на иновативни технологии в тези области, както и ще бъдат организирани редица работни семинари и учебни посещения на експерти от България и Словакия с цел обмен на добри практики, стана ясно по време на събитието.
     
Източник: АУЕР

Ключови думи: АУЕР   САИЕ   енергийна ефективност  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...