Powerindustry Bulgaria  

ЕК ще съдейства на България за либерализацията на електроенергийния пазар

16.12.2015   |   Бизнес
 
Експерти от Европейската комисия и Министерството на енергетиката създадоха работна група с цел оказване на техническо съдействие в процеса по пълна либерализация на електроенергийния пазар у нас. Участие в първото заседание на работната група взеха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министърът на енергетиката Николай Николов, директорът на дирекция "Външен енергиен пазар" към генерална дирекция "Енергетика" Клаус-Дитер Борхард, както и редица експерти от българска страна и Комисията. 
 
По време на срещата бяха определени основните задачи пред работната група – дефиниране на уязвимите потребители в България и набелязване на конкретни мерки за гарантиране на тяхната защита в процеса по пълна либерализация на електроенергийния пазар. Предвижда се и изготвянето на пътна карта за либерализацията на пазара, за която техническата работна група ще отчете спецификите на българския електроенергиен пазар, енергийния сектор и икономическата ситуация.
     
Източник: МЕ; Снимка: Pixabay

Ключови думи: Европейска комисия   либерализация на електроенергийния пазар   работна група  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...