Powerindustry Bulgaria  

АЯР въведе система за електронни услуги - 13.01.2016

13.01.2016   |   Начало»Проекти
 
Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) въведе система за електронни услуги, която ще се използва за подаване на заявления за издаване, изменение, подновяване и прекратяване на лицензии и разрешения, заявления за регистрация на дейности с незначителен риск и заверяване на декларации по регламент 1493/93/ЕВРАТОМ, съгласно Закона за безопасно използване на ядрената енергия.
 
Системата е разработена по проект, получил финансиране по Оперативна програма "Административен капацитет", а целта му е да се модернизира цялостното обслужване на гражданите и бизнеса, като се улесни процедурата за подаване на документи за издаване на лицензии и разрешения по ЗБИЯЕ.
 
АЯР контролира и лицензира 13 ядрени съоръжения и над 1200 лицензианта, които използват източници на йонизиращи лъчения. Системата за електронни услуги на агенцията ще позволи на лицензиантите да подават тези заявления по електронен път.
     
Източник: АЯР

Ключови думи: АЯР   система за електронни услуги   ядрени съоръжения   ОПАК   ЗБИЯЕ  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...