Powerindustry Bulgaria  

АЯР представи дейността си за изминалата година

20.01.2016   |   Събития
 
Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) представи дейността си за изминалата 2015 г. на пресконференция пред обществеността, която се състоя на 14 януари т.г. Участие в събитието взеха председателят на АЯР ст. н.с. д-р Лъчезар Костов, заместник-председателят Борислав Станимиров, главният директор на гл. дирекция "Ядрена безопасност" Веселин Драганов и др.
 
Говорителите представиха подробности относно реализацията на проекта „Въвеждане на комплексни административни услуги, включително чрез автоматизиран обмен на данни с публикувани регистри на администрацията“, финансиран по програма ОПАК, промените, направени в Нормативната уредба, изпълнението на мерките по Националния план за действие в отговор на аварията във Фукушима.
 
Сред останалите обсъдени теми по време на прескоференцията бяха програмата и дейностите по удължаване срока на експлоатация на 5-и и 6-и блок на АЕЦ “Козлодуй”, увеличаването на топлинната мощност на централата, поетапният преход на блок 6 към експлоатация с усъвършенствано ядрено гориво (тип ТВСА-12), изграждането на ново ядрено съоръжение на площадката на АЕЦ “Козлодуй” и др. АЯР представи и информация за сътрудничеството си с Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и с Обединения институт за ядрени изследвания (ОИЯИ) в Дубна, Русия.
     
Източник: АЯР; Снимка: Pixabay

Ключови думи: АЯР   ОПАК   АЕЦ Козлодуй   МААЕ   ОИЯИ  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...