Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй подписа договор за продължаване на експлоатацията на 6-и енергоблок

29.01.2016   |   Бизнес
 
АЕЦ Козлодуй подписа договор за изпълнение на дейности по втория етап от Проекта за продължаване на срока на експлоатация на 6 енергоблок, включително обследване, металоконтрол, разчети и количествени оценки на остатъчния ресурс на конструкциите, системите и компонентите. Това стана ясно по време на 15-ото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, което се проведе на 27 и 28 януари т. г. в София.
 
Документът бе подписан от изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй Димитър Ангелов, генералния директор на изпълнителя по проекта "Русатом Сервис – Риск инженеринг", директора на "Русатом сервис – филиал България" Дмитрий Пашевич и изпълнителния директор на Риск инженеринг Богомил Манчев.
 
Подписването на договора е стъпка от проекта за продължаване срока на експлоатация на 6 блок до 60 години, който се финансира със собствени средства на АЕЦ Козлодуй. Изпълнителят е избран след процедура, проведена съгласно Закона за обществените поръчки.
 
"Проектът за продължаването на срока за експлоатация на двата 1000-мегаватови блока – пети и шести, е от важно значение не само за АЕЦ Козлодуй, но и за енергетиката на България. Двата блока осигуряват повече от една трета от националното електропроизводство и с надеждната си работа допринасят за енергийната сигурност на страната", коментират от АЕЦ Козодуй.
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   Русатом Сервис – Риск инженеринг   6 енергоблок  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...