Powerindustry Bulgaria  

МЕ провежда дискусия за административната тежест на комбинираното производство на топлинна и ел. енергия

03.02.2016   |   Бизнес
 
Министерството на енергетиката провежда обществено обсъждане на проект на Наредба за определяне количеството електрическа енергия, произведена от комбинирано производство на топлина и електрическа енергия. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) смята да замени издаваните годишни сертификати на производителите на енергия по високоефективен комбиниран начин с месечни. Промяната се извършва в отговор на последните изменения в Закона за енергетиката.
 
За да се намали административната тежест на енергийните предприятия, КЕВР предлага да отпадне задължението за ежегодно изпращане в Министерството на енергетиката на пакет от документи, който включва: топлинни схеми на централата и отделните инсталации, използвани средства за измерване, алгоритъм за определяне на електрическата енергия от комбинирано производство и др.
 
Всяко отделно енергийно предприятие ще трябва да направи мотивирано предложение за изменение на алгоритмите за пресмятане на режимни фактори и на количеството произведена електрическа енергия при промяна на някое обстоятелство.
 
За повече информация относно проекта и за включване в общественото обсъждане може да посетите официалния сайт на Министерството на енергетиката.
     
Източник: МЕ; Снимка: Pixabay

Ключови думи: КЕВР   комбинираното производство на енергия   електрическа енергия  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...