Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

КЕВР стартира първите за годината обучения по проекта за европейски електроенериген пазар

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) стартира поредицата семинари в рамките на проекта "Въвеждане на европейски  електроенергиен пазар в България – II фаза", който започна в края на 2014 г. Основната му цел е подпомагане в създаването на конкурентен електроенергиен пазар в България, който да е напълно интегриран с европейския вътрешен пазар на електроенергия и е в съответствие с ангажиментите на ACER и законодателството на ЕС.
 
Първият обучителен семинар се проведе на 9 февруари т. г., а негов основен акцент беше значението на Регламент (ЕС)1227/2011 за интегритета и прозрачността на пазара на търговия на едро с енергия (REMIT) от гледна точка на пазарните участници, както и ролята на националния регулатор за предотвратяване на манипулации на борсовия пазар на електроенергия. Участие в дискусиите взеха членове и експерти на КЕВР, ЕСО, НЕК, БНЕБ, АЕЦ Козлодуй, ТЕЦ Марица Изток-2, БФИЕК, представители на Министерството на енергетиката и др.
 
"Реализирането на дейностите по проекта ще повиши значително капацитета на българските експерти за прилагане на ефективни практики в областта на регулацията на пазара", подчерта председателят на КЕВР Иван Иванов по време на откриването на семинарите.
 
Дейностите по проекта „Въвеждане на европейски електроенергиен пазар в България – ІІ фаза“ продължават на 10 и 11 февруари. Сред останалите теми, които ще бъдат коментирани по време на семинарите, са задълженията на националния регулатор по REMIT и Мрежовия кодекс за разпределяне на капацитета и управлението на претоварването – САСМ, както и ролята на ACER и отговорностите на националните регулатори по отношение надзора и координацията на пазара на електроенергия.
     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   ACER   ЕСО   НЕК   АЕЦ Козлодуй   ТЕЦ Марица Изток-2   REMIT  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...