Powerindustry Bulgaria  

КЕВР проведе обществено обсъждане за промените в издаването на сертификати за енергия

17.02.2016   |   Проекти
 
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) организира обществено обсъждане на проекта за промени в Наредбата за издаване на сертификати за произход на електрическа енергия, произведена по комбиниран начин. Промените се предлагат с оглед последните промени в Закона за енергетиката и транспониране разпоредбите на правото на Европейския съюз в българската нормативна уредба.
 
От 1 януари т.г. следва сертификатите на производителите за произход на електрическата енергия, произведена по високоефективен способ, да бъдат ежемесечни и електронни, а не годишни, както досега. В тях ще има и допълнителни данни за периода на производство на енергия, общата ефективност на централата, началото на експлоатация на всяка инсталация, както и общата инсталирана топлинна мощност. За да се намали административната тежест ще бъдат съкратени сроковете, в които регулаторът ще разглежда и ще се произнася по постъпилите заявления за издаване на месечните сертификати.
 
В рамките на общественото обсъждане своите препоръки дадоха представители на Министерството на енергетиката, НЕК, ЕСО, ЧЕЗ, Енерго Про, ЕВН, топлофикационните дружества в Плевен и Сливен. Окончателните промени в проекта на наредбата ще бъдат прието от регулатора на закрито заседание на 9 март т.г.
     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   НЕК   ЕСО   ЧЕЗ   Енерго Про   ЕВН   производство на енергия   комбинирано производство  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...