Powerindustry Bulgaria  

Shell сключи договор за търсене на нефт и газ в блок "Силистар"

24.02.2016   |   Бизнес
 
Регионалният вицепрезидент на Shell Айлийн Уилкинсън и енергийният министър Теменужка Петкова в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов подписаха договор за проучване за нефт и газ в блок "1-14 Силистар" в Черно море.
 
Блокът обхваща площ от 6893 кв. км. в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море. Сключеният договор е със срок пет години и право на удължения от по две години. Shell планира да инвестира 18,6 млн. евро в проучванията, както и да заплати на държавата бонус на стойност 4,9 млн. евро. Работната програма на компанията ще включва сеизмични проучвания, извършвани в съответствие с националните и европейските нормативни разпоредби, както и стандартите на Shell за опазване на здравето, околната среда, безопасността и социалното представяне.
 
"С подписания днес договор правим  най-важната стъпка към диверсификацията на източниците на природен газ за българските индустриални и битови потребители", обяви министър Петкова по време на церемонията.
 
С разработването на собствени източници на нефт и природен газ ще се изпълни и един от приоритетите на управленската програма на правителството в сектор "Енергетика" – енергийната независимост на България.
     
Източник: ME

Ключови думи: Shell   Royal Dutch Shell   Силистар   проучване за нефт и газ   енергийна независимост  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...