Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

Булгартрансгаз въведе в експлоатация компресорна станция "Лозенец"

07.03.2016   |   Начало»Тенденции
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Булгартрансгаз въведе в експлоатация реконструираната компресорна станция "Лозенец". Проектът на стойност близо 70 млн. лв. включва монтаж на два комплекта нискоемисионни газотурбинни компресорни агрегати, както и изграждане на два нови компресорни цеха.
 
На церемонията по откриване присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, посланикът на Съединените американски щати Ерик Рубин, изпълнителните директори на БЕХ Петьо Иванов, на Булгартрансгаз Георги Гегов, на Булгаргаз Николай Павлов, депутати, представители на местния бизнес и др.
 
Компресорна станция "Лозенец" е включена в трасето на преминаващия през българска територия транзитен газопровод за Турция, Гърция и Македония. Реконструкцията на обекта включва разширение на наличната площадка и инсталиране на два нови газотурбинни компресорни агрегата в съседство с наличното оборудване, с което се увеличава мощността на горивната инсталация. Изградени са и два нови компресорни цеха. 
 
Модернизацията на съоръженията се изпълнява от Главболгарстрой, а доставката на оборудването е на американската компания Solar Turbines.
 
Реконструкцията на компресорна станция "Лозенец" е част от проекта на обща стойност над 200 млн. лв. за модернизация на четири компресорни станции - "Странджа", "Петрич", "Лозенец" и "Ихтиман", чрез интегриране на нискоемисионни газотурбокомпресорни агрегати. През тази година предстои да бъдат въведени в експлоатация и модернизираните компресорни станции "Странджа" и "Петрич".
 
"Изграждането на двата нови реверсивни компресора е още една стъпка към модернизацията и рехабилитацията на българската газопреносна мрежа както и към създаването на технически възможности за реализацията на плановете за диверсификация на източниците и маршрутите за диверсификация на природен газ", сподели  Георги Гегов, изпълнителен директор на Булгартрансгаз.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   Главболгарстрой   Solar Turbines   компресорни станции  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Тенденции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...