Powerindustry Bulgaria  

МЕ и УНСС подписаха споразумение за сътрудничество в енергетика

16.03.2016   |   Бизнес
 
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и ректорът на УНСС проф. Стати Статев подписаха Рамково споразумение за сътрудничество в областта на енергетиката на 15 февруари т.г. Целта на споразумението е да насърчи образователния обмен на добри практики и стандарти в областта на енергетиката, ядрената безопасност и сигурност.
 
След официалното подписване на документа, министър Петкова изнесе публична лекция в зала "Тържествена" на УНСС на тема "Енергетиката – основен отрасъл на българската икономика", в рамките на която представи водещите приоритети за сектора. За основен приоритет министър Петкова изтъкна финансовото стабилизиране на сектора чрез създаването на фонд "Сигурност на електроенергийната система", предстоящото осигуряване на финансови ресурс от БЕХ за изплащане на натрупаните задължения в системата, както и предоговарянето на условията по дългосрочните договори с двете американски централи. За друг акцент за енергетиката в България бе определена диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ.
 
"Междусистемната свързаност и добре развитата национална газопреносна мрежа са предпоставки за изграждането и на газоразпределителен център на територията на страната", заяви Петкова.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: УНСС   ядрена безопасност   електроенергийна система   диверсификация   природен газ  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...