Powerindustry Bulgaria  

Енерго-Про проведе ден на отворени врати - 23.03.2016

23.03.2016   |   Начало»Събития
 
Ден на отворени врати организира Енерго-Про по случай Световния ден на потребителя на 15 март т.г. В инициативата се включиха близо 100 бъдещи електротехници и електроинженери от Професионалната гимназия по електротехника и Техническия университет във Варна.
 
По време на обиколката участниците посетиха учебния център, високоволтовата лаборатория на Енерго-Про, както и подстанция "Юг". Освен това бе проведена и демонстрация на открито с изкачване на стоманорешетъчен стълб и отстраняване на авария. Във високоволтовата лаборатория посетителите имаха възможност да видят демонстрация на волтова дъга и пробив на изолатори, а в подстанция "Юг" бе представен новия модерен трансформатор на компанията, който тежи повече от 84 тона.
 
"Неговите функции са да сваля нивото на напрежение от високо до средно, за да може след това електроенергията да се насочи към трафопостовете, където да се преобразува до ниско напрежение и да се достави на потребителите", обясниха специалистите от Енерго-Про.
 
Паралелно с деня на отворените врати бе проведена и обиколка на студенти по специалност "Електротехника и електрообзавеждане" от Русенския университет в подстанция "Център", която захранва централната част на Русе.
     
Източник: Енерго-Про

Ключови думи: Енерго-Про   високоволтова лаборатория   подстанция Юг   подстанция Център   ден на отворени врати  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...