Powerindustry Bulgaria  

Проведе се конференция за енергийната сигурност на България

23.03.2016   |   Бизнес
 
Заместник-министърът на енергетиката Николай Николов участва в конференцията "Европейският енергиен съюз – въздействие и последици за гражданското общество в България", която бе организирана от Икономическия и социален съвет на 22 март т.г. 
 
В рамките на форума бяха определени три ключови групи проекти за енергийната сигурност в България – развитието на междусистемната свързаност между държавите от региона, упрекването и модернизацията на вътрешната газопреносна мрежа и концепцията за създаване на газоразпределителен център "Балкан" на територията на страната.
 
Като основни проекти в това направление заместник-министър Николов посочи: проекта за изграждане на интерконектор Гърция-България, който вече има подписано окончателно инвестиционно решение за започване на същинското строителство, предстоящото изграждане на участъка под река Дунав на междусистемната връзка с Румъния, както и изграждането на връзките със Сърбия и Турция. Акцент бе поставен и върху значението от собствения добив на нефт и газ и успешно приключилият конкурс за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок "Силистар".
 
"Сигурността и развитието на конкуренцията в областта на електроенергетиката също са от решаващо значение за реализиране на основните принципи на Европейския енергиен съюз", допълни още Николай Николов по време на конференцията.
     
Източник: ME

Ключови думи: енергийна сигурност   газопреносна мрежа   газоразпределителен център   интерконектор  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...