Powerindustry Bulgaria  

Конференция "Хармонизиране на регулаторната рамка в Югоизточна Европа"

07.04.2016   |   Предстоящо
 
От 7 до 8 април т.г. в хотел Балкан, София, ще се проведе конференция "Хармонизиране на регулаторната рамка в Югоизточна Европа", организирана от Комисията за енергийно и водно регулиране и Институтът за енергиен мениджмънт.
 
В рамките на конференцията ще бъдат засегнати въпроси като продължаващите енергийни реформи в Югоизточна Европа, процесът на пазарна либерализация, хармонизацията на нормативната и регулаторна рамка в Европейския съюз, както и променящата се регулаторна среда. Участие в първия ден от събитието ще вземат редица представители на национални, регионални и европейски институции, представители на български и чуждестранни компании и др.
 
Основни теми на откритата дискусия ще бъдат законодателният пакет за Енергийния съюз и произтичащите от него предизвикателства пред енергийните регулатори, повишената прозрачност в контекста на ефективното прилагане на REMIT, гъвкавото и разпределено електропроизводство и др. Вторият ден пък ще премине в закрита среща на представители на регулаторните институции, където домакин ще бъде КЕВР.
 
Работните езици в рамките на форума ще бъдат български и английски език. За повече информация и регистрация може да посетите сайта на Института за енергиен мениджмънт.
     
Източник: ИЕМ

Ключови думи: ИЕМ   КЕВР   REMIT   енергийни реформи  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...