Powerindustry Bulgaria  

АЯР даде старт на IRRS мисия за повишаване на ядрената безопасност

13.04.2016   |   Бизнес
 
Председателят на Агенцията за ядрено регулиране, ст.н.с.д-р Лъчезар Костов обяви началото на Integrated Regulatory Review Service (IRRS) мисията на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) на 12 април т.г.
 
В рамките на IRRS мисията ще бъде направен преглед и оценка на изпълнението на препоръките за подобряване дейността на регулиращия орган в областта на: отговорности и функции, лицензиране, оценки и анализи, инспекционна дейност, аварийна готовност и планиране и др. МААЕ определя мисията като инструмент за засилване и подобряване на ефективността на националната регулаторна инфраструктура относно ядрената, радиационната и транспортната сигурност, както и безопасността на радиоактивните източници.
 
„IRRS мисиите са инструмент за повишаване на ядрената безопасност, важен не само за страната домакин, но и за проверяващите експерти, тъй като и те имат какво да научат от опита на проверяваните“, обясни председателя на ядрения регулатор на Словакия и ръководител на мисията Марта Жиакова.
 
Изпълнението на мисията включва провеждане на информационни срещи, изготвяне на доклади и отправяне на препоръки и предложения към страната домакин. Заключенията от работата на международния екип от експерти ще бъде представена на 18 април т.г.
     
Източник: АЯР,МААЕ

Ключови думи: АЯР   МААЕ   IRRS   ядрена безопасност  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...