Powerindustry Bulgaria  

Булгартрансгаз откри модернизираната компресорна станция “Странджа”

13.04.2016   |   Реализации
 
Булгартрансгаз въведе в експлоатация реконструираната компресорна станция „Странджа“, през която преминава 85% от транзитирания през страната природен газ. Общата инвестиция за модернизирането на четирите компресорни станции на Булгартрансгаз – Ихтиман, Лозенец, Странджа и Петрич, надхвърля 200 млн. лв., като само за КС „Странджа“ инвестицията в ново оборудване е на стойност близо 70 млн. лв. В средата на годината ще бъде открита и тази в Петрич.
 
На официалната церемония по откриването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, посланникът на САЩ у нас Ерик Рубин, кметовете на Бургас и Ямбол, както и редица депутати и представители на бизнеса и местната власт.
 
Компресорна станция „Странджа“ възстановява загубите на налягане и осигурява договорените параметри на предаване на природен газ към Турция, като през нея преминават 14 млрд. куб. м природен газ за Истанбул. Модернизацията на обекта гарантира намаляване на отделяните вредни емисии и привеждане в съответствие с европейските екологични норми.
 
Финансирането на проекта се осигурява със средства на Булгартрансгаз и се изпълнява от Главболгарстрой, а доставените газотурбинни агрегати са на американската компания Solar Turbines.
 
„През следващата седмица започва вторият етап от модернизацията на газопреносната мрежа на България“, заяви изпълнителният директор на Булгартрансгаз Георги Гегов.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   Главболгарстрой   Solar Turbines   компресорни станции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...