Powerindustry Bulgaria  

КЕВР и ИЕМ обсъдиха условията за пълна либерализация на електроенергийния пазар - 13.04.2016

13.04.2016   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Енергийни регулатори от 13 страни се включиха в организираната от Комисията по енергийно и водно регулиране и Института за енергиен мениджмънт международна конференция "Хармонизация на регулаторната рамка в Югоизточна Европа“, която се състоя на 7 април т.г.
 
По време на срещата бяха очертани ключовите условия за протичане на процеса на пълна либерализация на пазара, сред които финансовото оздравяване на отрасъла, стабилизирането на сектора, развитието на пазара на природен газ, изграждането на междусистемна свързаност на България със съседните държави и др.
 
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова изтъкна и основните реализирани и предстоящи стъпки от процеса, като работата на Българската независима енергийна борса на платформата „ден напред“, закупената наскоро платформа за търговия с двустранни договори и намерението на борсата през първото тримесечие на 2017 г. да заработи и платформа за търговия „в рамките на деня“.
 
Участие в конференцията взе и председателя на съюзът на електроенергийната индустрия на Европа Евроелектрик. Съюзът обединява енергийни компании от 32 европейски държави с 500 млрд. евро годишен оборот.
 
     
Източник: МЕ, КЕВР

Ключови думи: КЕВР   ИЕМ   Евроелектрик   либерализаиця на електроенергийния пазар  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...