Powerindustry Bulgaria  

Westinghouse разширява европейския си завод за ядрено гориво

28.04.2016   |   Инвестиции
 
Westinghouse Electric обяви, че разширява завода си за ядрено гориво във Вестерос, Швеция. Така компанията ще отговори на растящото търсене на доставки за реакторите тип ВВЕР-1000 в Европа. 
 
Проектът включва разширение на производствените мощности, инженерната работа, както и доставяне на допълнително оборудване за производство на ядрено гориво. Новите инсталации бяха въведени в експлоатация официално от Хосе Еметерио Гутиерез, старши вицепрезидент "Производство на ядрено гориво и елементи" в Westinghouse в присъствието на представители на градската управа на Вестерос, местната бизнес общност и Посолството на Украйна в Кралство Швеция.
 
През 2016 г. Westinghouse ще изпълни пет доставки за АЕЦ Южноукраинская и АЕЦ Запорожная в Украйна. 56% от производството на електроенергия в страната разчита на атомни електроцентрали с реактори тип ВВЕР-1000. През декември 2014 г. Westinghouse и Енергоатом – украинският доставчик на атомна енергия, подписаха договор за удължаване на доставката на гориво за реактори тип ВВЕР-1000. Проверки в Украйна установиха, че горивото на Westinghouse е безопасно и ефективно и отговаря напълно на спецификациите на реакторите, експлоатирани от Енергоатом. 
 
"Разширяването на завода във Вестерос показва, че сигурността на доставките на ядрено гориво е наш приоритет. Нарастващото търсене на ядрено гориво подчертава значението на постоянната наличност на нисковъглеродни енергийни суровини на достъпна цена. Увеличаването на производствения капацитет за ядрено гориво тип ВВЕР-1000 в завода на Westinghouse във Вестерос ще продължи да повишава сигурността на доставките за нашите партньори. Компанията се гордее, че е единствената, която доставя ядрено гориво за почти всички типове реактори по целия свят", коментира Хосе Еметерио Гутиерез.
 
Според компанията разширението на завода за ядрено гориво във Вестерос потвърждава, че ядрената индустрия в Европа е силна и стабилна.
 
По данни на дружеството над 60% от всички 131 атомни електроцентрали, работещи в Европейския съюз, са базирани на технология на Westinghouse (по американски или европейски модел). В пет държави (България, Чехия, Финландия, Унгария и Словакия) атомните електроцентрали са с реактори тип ВВЕР (четири тип ВВЕР-1000 и 14 тип ВВЕР-440), които осигуряват до 52% от електроенергията в тези страни.
     
Източник: Westinghouse

Ключови думи: Westinghouse   Уестингхаус   Енергоатом   ядрено гориво   ядрена енергетика   ВВЕР-1000  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...