Powerindustry Bulgaria  

Завърши строителството на цеха за дезактивация на оборудване от АЕЦ Козлодуй

11.05.2016   |   Реализации
 
Приключи строителният етап от изграждането на съоръжение за дезактивация на материали от демонтажа на оборудването на 1 - 4 блок на АЕЦ Козлодуй. Проектът, ръководен от Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО) и Групата за управление на проекти по извеждане от експлоатация и изграждане на национално хранилище за радиоактивни отпадъци (ГУП ИЕ-НХ), се финансира от международен фонд "Козлодуй".
 
На 4 и 5 май т.г. в цеха са доставени и монтирани два 16-тонни и един 12-тонен мостови кранове. Проведени са и заводски приемателни изпитания, след които започват доставките на основното оборудване, включително сухи трансформатори, арки за индивидуален дозиметричен контрол и мостови кранове. Ще бъдат доставени и главни ел. табла и система за технологичен радиационен мониторинг.
 
По план цеха за намаляване на размерите и дезактивация трябва да бъде предаден на ДП РАО в първото тримесечие на 2017 г.
     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   ЦНРД   АЕЦ Козлодуй  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...