Powerindustry Bulgaria  

България ще кандидатства с четири енергийни проекта по плана "Юнкер"

08.06.2016   |   Бизнес
 

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че проекти от българския енергиен отрасъл ще кандидатстват за финансиране по плана "Юнкер". Страната ще използва средствата от Европейския инвестиционен план за реализиране на ключови инфраструктурни енергийни проекти.

Четирите проекта, с които България ще участва по европейския план за финансиране "Юнкер", са на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и са на обща стойност 245 млн. евро.

"ЕСО успя да привлече над 45 милиона евро безвъзмездно финансиране за реализацията на пет електропровода, включени във втория списък на проекти от общ интерес за ЕК", отбеляза министър Петкова.

Проектите на ЕСО са първите от енергийния сектор в България, които са одобрени за европейско финансиране чрез Механизма за свързване на Европа. За реализацията им е осигурено и собствено финансиране, но за да бъдат приключени успешно ще бъдат необходими и средства по eвропейския инвестиционен план.

     
Източник: Министерство на енергетиката

Ключови думи: Електроенергиен системен оператор   ЕСО   енергийни проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...