Powerindustry Bulgaria  

Изграждането на интерконектора България - Румъния се извършва по график - 22.06.2016

22.06.2016   |   Начало»Проекти
 
Първата междусистемна газова връзка България – Румъния ще бъде въведена в експлоатация до края на годината. Това стана ясно по време на инспекцията на строителната площадка на интерконектора Русе – Гюргево , в която се включиха заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, президентът на Румъния Клаус Йоханис, заместник – председателят на управителния съвет на "Булгартрансгаз" Делян Димитров и др.
 
Дейностите по изграждането на интерконектора се извършват по график, а с наличието на добри резултати от проучванията за нефт и газ в Черно море България може да се превърне в нетен износител на природен газ за региона, информира Жечо Станков при проверката.
 
"Максималният капацитет на интерконектора е 1,5 млрд. м3/год, което количество се равнява на 50% от потреблението на природен газ в страната", поясни заместник-министърът.
 
Строителните работи за основния газопровод се извършват от SC Habau PPS Pipeline Systems SRL, Ploiesti, а срокът за изпълнение на поръчката е 119 календарни дни от подписването на договора през април т.г. Интерконекторът е с обща дължина 25 км, от които над 15 км на българска територия и над 7 км на румънска. Ще бъде изграден и 2 км подводен преход през река Дунав, включващ основен и резервен газопровод.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: междусистемна газова връзка   интерконектор   Булгартрансгаз   Habau  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...