Powerindustry Bulgaria  

10 000 домакинства ще получат 20% безвъзмездно финансиране за газификация

12.07.2016   |   Инвестиции
 
10 000 домакинства ще получат частично безвъзмездно финансиране за газификация, отпуснато от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Това става възможно, след като Овергаз Мрежи подписа меморандум за разбирателство с Министерството на енергетиката и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) по програмата за енергийна ефективност DESIREE Gas.
 
Общата сума на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 10 милиона евро, анонсират от Овергаз. Целта на програмата е замяната на нискоефективните енергоизточници с природен газ и развитието на битовата газификация у нас. Грантовите средства ще се отпускат от ЕБВР в рамките на Международен фонд „Козлодуй“.
 
Отпускането на средства за газификация ще продължи до изчерпване на финансовия ресурс на безвъзмездната помощ. Очакваните годишни икономии за домакинствата се равняват общо на 1,5 милиона евро заради значително по-ниската цена на природния газ.
 
Очаква се Овергаз Мрежи да подпомага желаещите да се газифицират домакинства в целия процес на кандидатстване. Разпределителната инфраструктура на газовото дружество достига до домовете на 250 000 семейства на територията на 51 общини в цялата страна.
     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Overgas   Овергаз   газификация   европейски проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...