Powerindustry Bulgaria  

ЕVN България Електроразпределение получи награда за внедряване на нови изолирани проводници

10.08.2016   |   Бизнес
 

ЕVN България Електроразпределение бе отличена от организациятa Renewables-Grid-Initiative (RGI) в категория „Фаворит на журито“ в област „Опазване на околната среда“ за дейностите по изграждане на система с нови изолирани проводници (т.нар. ПАС система) в района на oбщина Харманли, част от проекта „Живот за царския орел“.

Изградената ПАС система, една от най-модерните технологии за обезопасяване на електропроводи, е с дължина от около 45 км по въздушен 20-киловолтов електропровод „Българин“. Тя напълно елиминира риска от токови удари, причинени от едновременен контакт на птици с проводници под напрежение и заземени части на поддържащите стълбове. Внедряването на ПАС системата редуцира и опасността от сблъсък на летящи птици с въздушните проводници, тъй като новите проводници са по-видими и лесни за избягване.

Общата стойност на инвестицията по проекта за въвеждане на ПАС система е 388 000 лева, като техническите дейности са осъществени в периода април-септември м. г.

     
Източник: ЕVN; снимка: Pixabay

Ключови думи: ЕVN   ЕVN България Електроразпределение   ПАС система   изолирани проводници  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...