Powerindustry Bulgaria  

Енерго-Про Mрежи ремонтира електропровод между Добрич и Балчик

31.08.2016   |   Реализации
 
Като част от подготовката на електроразпределителната мрежа в Североизточна България за идните зимни условия, Енерго-Про Мрежи обнови електропровод между две подстанции в Балчик и Добрич, съобщиха от дружеството.
 
Обновен е 2000-метров участък от извод "Соколово", свързващ подстанция Балчик и подстанция Нона. Междусистемната връзка има важна роля за нормалното функциониране на мрежата и сигурността на електрозахранването в региона. Извършените ремонтни дейности включват монтиране на нови проводници, смяна на голяма част от стълбовете и укрепване на останалите, както и цялостна подмяна на изолацията на съоръженията.
 
"В суровите зимни условия Североизточният регион е подложен на силни ветрове и снегонавявания, които създават предпоставки за възникване на аварии. Изграждането и поддържането на междусистемни връзки между подстанциите е много важно, тъй като чрез тях се осигурява алтернативно захранване на клиентите при повреди по основните електропроводи", обясняват от Енерго-Про.
 
Обновеният участък от извод "Соколово" ще гарантира надеждно електрозахранване за помпена станция Дъбрава, осигуряваща водоподаването на голяма част от ДОбрич, както и за селата Сенокос, Соколово, Дъбрава, Кремена, Храброво, Пряспа, Дропла, Змеево и Кравуна.
     
Източник: Енерго-Про

Ключови думи: Енерго-Про Мрежи   Соколово   електропровод    

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...