Powerindustry Bulgaria  

Nissan разработва проект за съхранение на енергия в електромобили - 14.09.2016

14.09.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Японският производител на автомобили Nissan обяви плановете си за установяване на по-тесни технологични връзки между електрическата мобилност и интелигентните електроенергийни мрежи. Заедно с енергийния доставчик Enel, компанията ще тества система за зареждане на превозни средства директно от електроразпределителната мрежа, която позволява и складиране на енергия в тяговите акумулаторни батерии за по-нататъшна употреба.
 
Проектът първоначално ще бъде приложен в Обединеното кралство. Nissan ще изгради около 100 станции за зареждане, предназначени за частни и търговски потребители на електромобилите Nissan Leaf и Nissan eNV-200. Те ще могат да използват батерията на превозното средство за временно складиране на енергия от мрежата. Така потребителите ще могат да купуват електричество в периодите, когато то е на изгодни цени, както и да го продават когато има по-голямо търсене. Идеята на Nissan е в бъдеще колите да осигуряват не само мобилност, но и преносимо съхранение на енергия.
 
Проектът е наречен xStorage и е изпълнение на бизнес модела на Enel – купуване на енергия на ниски цени и продаване на по-високи цени.
 
"Чрез мобилното съхранение на енергия ще се осигури по-висока енергийна ефективност за домашните соларни инсталации. Системата притежава по 12 клетки на всяко хранилище, които имат общ капацитет 4,2 kWh. Потребителите могат да проверяват и контролират състоянието на системата чрез приложение за телефон", поясняват от Nissan.
     
Източник: Nissan

Ключови думи: Nissan   Enel   електромобили   съхранение на енергия  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...