Powerindustry Bulgaria  

АББ печели поръчка на стойност 35 млн. USD за укрепване на мрежата в южна Германия

20.09.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
АББ спечели поръчка на стойност 35 млн. щатски долара от немското електроразпределително предприятие TransnetBW за надграждане на подстанция в Офенбург, югозападен район на провинция Баден-Вюртемберг, съобщават от компанията. Съществуващата 220 кV подстанция с въздушно КРУ (AIS) ще бъде заменена от компактна 380 kV подстанция с газоизолирано КРУ (GIS), която ще повиши капацитета на пренос на електроенергия и гъвкавостта на мрежата.
 
Като част от поръчката АББ ще проектира, достави и монтира завършена до ключ 380 kV газоизолирано КРУ (GIS) за монтаж на закрито, включително спомагателното оборудване, като освен това ще свърже подстанцията към 380 kV енергийна мрежа и ще изгради нова кула на терминала.
 
Германия внедрява план за енергиен преход, наречен “Energiewende” (Енергийно обновяване), който цели броят на възобновяемите енергийни източници в страната да достигне 60% до 2050 г. Това е част от процеса на преминаване на немската енергийна система от традиционно генериране към все повече „чисти“ форми на енергия. Усвояването на все повече възобновяеми източници на енергия в мрежата налага допълнителна гъвкавост и повишен капацитет на електропреносната мрежа, поради което напрежението на много от електропроводите и подстанциите се увеличавано от 220 kV на 380 kV.
 
"Внедряването на най-новата компактна, надеждна и ефективна КРУ технология на АББ ще повиши капацитета и ще укрепи немската електропреносна система”, коментира Клаудио Фачин, президент на дивизия „Енергийни мрежи” на АББ. „Радваме се също така и че продължаваме своя принос към немската енергетична визия и подпомагаме преминаването към възобновяеми източници на енергия, което представлява ключова зона на фокус от стратегията „Следващо ниво” на АББ”, допълва той.
 
Компактният дизайн за монтаж на закрито на КРУ технологията на АББ позволява спестяване на до 70% пространство в сравнение с конвенционалните КРУ с въздушна изолация. Тази компактност също така прави възможни разширявания и преоборудване в условията на ограничено пространство, които не биха били възможни с технологията на КРУ с въздушна изолация. Освен това, технологията на газоизолираното КРУ повишава надеждността и достъпността, като в същото време се намаляват изискванията за поддръжка.
     
Източник: АББ

Ключови думи: АББ   TransnetBW   220 кV подстанция   въздушно КРУ (AIS)   Energiewende  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...