Powerindustry Bulgaria  

Оценяват потенциала за високоефективно производство на електроенергия

20.09.2016   |   Бизнес
 
Министерството на енергетиката предлага за обществено обсъждане разработката "Всеобхватна оценка на потенциала за прилагане на високоефективното комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия и на районни отоплителни и охладителни системи в Република България" заедно с приложените към нея мотиви.
 
Съгласно договор между Министерството на енергетиката и Института за чисти технологии е изготвена оценка в съответствие със задължението на страните членки на Европейския съюз, произтичащо от Директива 2012/27/ЕС на Европейския парламент и Съвета на Европа от 25 октомври 2012 година относно енергийната ефективност.
 
Изготвената оценка е съобразена с изискванията за критериите, на които следва да отговарят анализът на разходите и ползите и анализът на националния потенциал за високоефективно комбинирано производство на енергия, обясняват от МЕ. Разработката отговаря и на изискванията, заложени в Закона за енергетиката.
 
Коментари, мнения и препоръки по предложената разработка могат да се правят на имейл: i.aleksiev@me.government.bg, приканват от Министерството.
 
Мотивите към разработката са налични тук.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   комбинирано производство   Директива 2012/27/ЕС  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...