Powerindustry Bulgaria  

ABB трансформира дивизия Енергийни мрежи - 05.10.2016

05.10.2016   |   Начало»Бизнес
 
ABB представи програмата "Power Up", с помощта на която дивизия Енергийни мрежи ще се превърне в предпочитан партньор за по-силни, умни и зелени мрежи. Дивизията ще се възползва и от Енергийната и Четвъртата индустриална революции, които създават голямо търсене за енергийни системи, софтуер и услуги, съобщиха от компанията.
 
Трансформацията на дивизия Енергийни мрежи под управлението на ABB е решение на Борда на директорите и Изпълнителния комитет на ABB, което бе предпочетено пред варианти като продажба, публично предлагане (IPO), създаване на отделна компания или създаване на съвместно предприятие.
 
Предвидено е изграждането на избягващ риска бизнес модел и откриването на възможности за растеж чрез две нови стратегически партньорства – с Flour за изграждане на големи електрически подстанции и с Aibel в сферата на отдалечените от брега вятърни паркове. Друг ключов елемент на трансформацията ще е премахването на дейности, които не са основни за бизнеса на ABB, например продажбата на бизнеса с високоволтови кабели на NKT Cables, но в същото време запазване на достъпа до технологията чрез стратегическо партньорство.
 
"Основавайки се на успеха на трансформацията и на инерцията към момента, дивизия Енергийни мрежи е в идеалната позиция в ABB, за да управлява дългосрочен, печеливш растеж по време на Енергийната и Четвърта индустриална революции, и е неделима част от това, което предлагаме", заяви главният изпълнителен директор на ABB Улрих Шписхофер.
     
Източник: ABB

Ключови думи: АББ   ABB   дивизия Енергийни мрежи   Flour   Aibel   NKT Cables  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...