Powerindustry Bulgaria  

АЯР подписа споразумение за ранно уведомяване с Гърция - 05.10.2016

05.10.2016   |   Начало»Събития
 
По време на 60-тата сесия на Генералната Конференция на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ), която се проведе от 26 до 30 септември т.г., Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) и Комисията за атомна енергия (КАЕ) на Република Гърция подписаха споразумение за ранно уведомяване при ядрени аварии.
 
Документът бе подписан от председателя на АЯР Лъчезар Костов и от президента на гръцкия ядрен регулатор Христос Хусиадас. В рамките на сътрудничеството ще бъде обменяна и информация за ядрените съоръжения на територията на двете страни.
 
Настоящото споразумение изменя Споразумението между Комисията за атомна енергия на Република Гърция и Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели към Министерския съвет на Република България, подписано на 15 февруари 1991 г., тъй като оттогава са настъпили промени в статуса и количеството на ядрените съоръжения.
     
Източник: АЯР

Ключови думи: АЯР   КАЕ   ядрени аварии  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...