Powerindustry Bulgaria  

Извършват планов годишен ремонт на VI блок в АЕЦ Козлодуй - 05.10.2016

05.10.2016   |   Начало»Проекти
 
На 1 октомври т.г. шести блок на АЕЦ Козлодуй бе спрян за планов годишен ремонт, съобщиха от дружеството. Редица ремонтни работи и профилактика на оборудването и системите на блока ще бъдат изпълнени по време на престоя. Реакторът ще бъде зареден със свежо ядрено гориво.
 
Планирани са още дейности по проекта за продължаване срока на експлоатация на 1000-мегаватовата мощност, включително обследване на компоненти от оборудване и тръбопроводи в реакторно отделение, в дизелгенераторните станции и в машинна зала, както и оценка на състоянието на строителните конструкции.
 
По проекта за повишаване на топлинната мощност на шести блок до 104% път се предвижда приключване на модернизацията на сепарационните системи на парогенераторите.
 
Настоящият планов годишен ремонт ще продължи до първата половина на месец ноември. През това време пети блок ще работи със 100% натоварване на мощността.
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   шести блок   планов годишен ремонт  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...