Powerindustry Bulgaria  

ICGB представи напредъка по проекта за газопровод Гърция – България

12.10.2016   |   Събития
 
ICGB, проектната компания, която реализира проекта IGB за Междусистемна газова връзка Гърция-България, организира промоционално събитие за участниците във втората, обвързваща фаза на пазарния тест за управление на капацитета.
 
Събитието се състоя на 5 октомври т.г. под патронажа на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на енергетиката и климатичните промени на Република Гърция, както и с подкрепата на ЕК. Целта на срещата бе да се представи стратегическото значение на проекта, неговата роля, както и потенциалът за развитие на газовия пазар в региона.
 
Втората фаза на пазарния тест за управление и разпределение на капацитета на газопровод IGB официално стартира на 5 август т.г., след като регулаторните органи на България и Гърция одобриха предложените указания. На проведеното от ICGB събитие бяха представени плановете за развитие на преносната мрежа и инициативата на Гърция, България, Румъния и Унгария в посока изграждане на Вертикалния газов коридор.
 
„Изключително сме доволни от напредъка в развитието на проекта към настоящия момент: беше взето окончателно инвестиционно решение, проектът IGB успешно приключи всички разрешителни процедури в България и Гърция и обвързващата фаза на пазарния тест, лансиран през месец август, представлява следващата важна”, заяви Катарина Сиков-Магни, представител на ГД Енергетика към ЕК.
     
Източник: ICGB

Ключови думи: ICGB   IGB   КЕВР   газопровод  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...