Powerindustry Bulgaria  

ЕБВР даде висока оценка на Мини Марица-изток

19.10.2016   |   Бизнес
 
Мини Марица-изток работи най-добре в страната по усвояването на средствата, предоставени по Международен фонд "Козлодуй". Това стана ясно по време на провела се в края на септември т.г. среща за обсъждането на статуса на проектите, изпълнявани със съфинансиране от фонда.
 
По време на срещата ръководителят на дейността на Международен фонд „Козлодуй” в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Валентин Шайдер оцени високо усилията на ръководството на дружеството и изрази увереност в изпълнението на проектите. Ръководителят на проектите Леонид Ганозлиев пък представи напредъка на новия договор от второто грантово споразумение, с помощта на което през 2019 г. в мините ще заработи нов роторен многокофов багер.
 
С реализирането от двата лота от последния договор по Споразумението за безвъзмездна помощ ще се компенсира реактивната енергия, консумирана от тежкото минно оборудване, поясниха от Мини Марица-изток. Ще бъдат подменени старите промишлени осветителни тела с високоефективни светодиодни LED прожектори. Очаква се средствата в размер на 15 млн. евро да бъдат напълно усвоени от дружеството до края на 2017 г.
     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   ЕБВР   Международен фонд "Козлодуй"  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...