Powerindustry Bulgaria  

Мини Марица-изток ще участва в проект за дуално обучение

 
Мини Марица-изток се включи в проект за дуално обучение с Професионалната гимназия по електротехника и технологии "Г. С. Раковски" в Стара Загора. В рамките на инициативата ще се обучават ученици от 11 и 12 клас, които ще провеждат част от практическите си занятия в реална работна среда в рудниците на Мини Марица-изток.
 
Споразумението за сътрудничество бе подписано на 24 октомври т.г. от изпълнителния директор на Мини Марица-изток Андон Андонов и директора на ПГЕТ "Г. С. Раковски"  Даниела Пашова. Изпълнението на проекта ще се финансира по Тематичен фонд "Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система".
 
По време на дуалното обучение във всеки рудник ще бъде определен наставник, който да ръководи и обучава учениците. Стажът ще е с продължителност 7 работни часа, два пъти седмично в 11 клас и три пъти седмично в 12 клас. Учениците ще получават и възнаграждение за изпълнения стаж според предварително сключените договори.
     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   дуално обучение   рудници  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...