Powerindustry Bulgaria  

Аква Джет 2011: Интелигентните задвижки са неизменна част от системата за транспортиране на нефт и газ

15.11.2016   |   Експертно
 
Каква роля изпълняват електрическите задвижки Schiebel в енергийния сектор?
Интелигентните задвижки за автоматизиране на арматури са неизменна част от системата, когато става въпрос за транспортиране на нефт и газ в рафинерии, резервоари, компресорни станции, пайплайн тръбопроводи. Сигурността и безпроблемното функциониране, особено при високи налягания и трудни условия, трябва да бъдат гарантирани.
Освен това, темата за надеждността  е основна и в топлоелектрическите централи. Тук електрическите задвижки трябва да функционират безупречно най-вече за да предпазят хората или инсталациите. За това конкретно приложение се изискват специални сертификати, на които се държи изключително стриктно. Повечето ТЕЦ-ове за централно отопление изискват внимателно управление поради децентрализирането на процесите. Благодарение на задвижвания с интегрирано управление е възможно да се правят диагнози от разстояние. Така тази информация може да се използва много по-ефективно при обслужването на съоръженията.
 
Нефтените и газовите находища могат да се окажат изключително опасни за околната среда. Отговарят ли на строгите изисквания за сигурност задвижките от гамата на Schiebel?
Всъщност освен нефтените и газови находища, които могат горят в продължение на седмици наред, изтичащите тръбопроводи и спукани газопреносни тръби, повредени в следствие на земетресения с риск от експлозия, предизвикат несметни щети за околната среда. Schiebel предлага решение, като предлага електрически задвижвания с дискова пружина (отказоустойчиви задвижки), за да се намалят рисковете от катастрофи и да се отговори на съответните изисквания по отношение на безопасността.
Технологията се базира на електрически изпълнителен механизъм с чисто механична функция за безопасност. Принципът на работа се основава на предварително инсталиран в задвижката пакет от дискови пружини, който в случай на спиране на електрическото захранване или задействане на функцията за безопасност, предвижва арматурата в предварително определена позиция, така че няма никакви последващи опасности за хората или за околната среда.
 
Къде другаде могат да бъдат използвани тези решения?
Често специфични приложения, напр. изграждането на тунели, изискват решения изработени за конкретния проект. Тези изисквания, както и наличното ноу-хау в решаването на комплексни задачи, са основата за намиране на иновативни специфични решения, които водят до доразвиване на продуктовата гама. Серия CM от Schiebel има разнообразни приложения, сред които са изграждане на тунели и сигурност на тунелите, химия и нефтохимия, целулознно- хартиена промишленост, стоманодобивни предприятия, корабостроене, водоснабдяване с питейни води, пречистване на питейни води, противопожарна арматура за гасене, инсталации за изгаряне на отпадъци и много други.
 
Марияна Добрева, 
управител на Аква Джет 2011
     
Източник: Аква Джет 2011

Ключови думи: Aqua Jet 2011   Аква Джет 2011   Schiebel   електрически задвижки  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...