Powerindustry Bulgaria  

ЕСО стартира стипендиантска програма за студенти в електротехнически специалности

07.12.2016   |   Бизнес
 
Електроенергийният системен оператор (ЕСО) обяви стипендиантска програма, отправена към младежи с интерес в областта на енергетиката. Инициативата се организира по повод 10-годишнината на дружеството.
 
По стипендиантската програма могат да кандидатстват студенти редовна форма на обучение в електротехнически специалности на техническите университети в страната и СУ "Св. Климент Охридски", завършили успешно първия семестър с минимален успех "много добър 4,50", както и дипломиралите се със степен "бакалавър". На 12 студента от всеки курс на обучение ще бъде връчена стипендия в размер на учебната такса, плюс допълнителна сума от 2000 лв. за една академична година.
 
"Това е една инициатива, която ще подкрепи даровитите деца, а и ще подпомогне кадровите нужди на дружеството в контекста на необходимостта академичното обучение да отговаря на потребностите на бизнеса от професионално подготвени специалисти," коментират от ЕСО.
 
Одобрените студенти ще подпишат договор с ЕСО, който ангажира дружеството след завършване на обучението им да ги назначи на работа по придобитата квалификация. Самият подбор на кандидати ще премине през два етапа – по документи и чрез интервю.
     
Източник: ЕСО; Снимка: Freeimages

Ключови думи: ЕСО   стипендиантска програма   СУ   технически университети   студенти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...