Powerindustry Bulgaria  

ДП РАО обсъди дейностите по извеждане на спрени ядрени мощности

14.12.2016   |   Събития
 
Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) проведе международен семинар за обмяна на опит в дейностите по извеждане от експлоатация на спрени ядрени мощности на 7 и 8 декември т.г. Във форума се включиха експерти от Словакия, Литва и България – трите страни, които получават безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз за целите на извеждането, както и представители на Агенцията за ядрено регулиране и министерството на енергетиката.
 
Двата семинарни дни разгледаха въпроси, свързани с планиране на дейностите по извеждане от експлоатация, оценка на разходите, управление на риска и планиране на непредвидените разходи, изграждане на необходима инфраструктура и др. Бяха организирани и посещения на машинна зала на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй, новоизградените площадки за съхранение на материалите от извеждането, цеха за раздробяване и дезактивация на материалите, които ще бъде въведен в експлоатация, както и действащия в момента цех за преработка на радиоактивни отпадъци.
     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   АЕЦ Козлодуй   радиоактивни отпадъци   ядрени мощности  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...