Powerindustry Bulgaria  

ABB ще предостави връзка за пренос на електроенергия в Индия - 17.01.2017

17.01.2017   |   Начало»Реализации
 
ABB и оператора на националната електроразпределителна мрежа на Индия Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID) сключиха партньорство, в рамките на което ABB ще осигури връзка за пренос на електроенергия в страната. 800-киловолтовата постоянно токова система свръхвисоко напрежение (UHVDC) ще свързва индийските градове Райгарх и Пугалур.
 
“За АББ е чест да си партнира с POWERGRID в този смарт проект за пренос на електроенергия на дълги разстояния”, заяви изпълнителният директор на АББ Улрих Шписхофер.
 
С изпълнението на проекта на стойност над 640 млн. долара ще се осигури надеждно електричество на около 80 млн. души, съобщиха от ABB. Самата преносима връзка ще бъде с дължина 1830 км, което я прави сред най-дългите в света, както и с капацитет 6000 мегавата – еквивалентно на над шест големи електроцентрали. Двупосочната връзка ще използва термална и вятърна енергия за пренос на електроенергия към центрове с висока консумация, които се намират на големи разстояния един от друг. Така ще се поддържа нуждата от електричество на юг при ниска сила на вятъра, както и ще се пренася чиста енергия на север, когато има извънредно количество вятърна енергия.
 
Проектът ще включва специални технологии за минимизиране на отпечатъка на преносните станции върху околната среда. Очаква се да бъде напълно завършен през 2019 г.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   пренос на електроенергия   UHVDC   POWERGRID  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...