Powerindustry Bulgaria  

НСИ отчете ръст в производството и доставките на природен газ

01.02.2017   |   Бизнес
 
Производството и доставките на природен газ през ноември 2016 г. значително са се покачили спрямо предния месец, сочат данни на Националния статистически институт за периода.
 
През ноември 2016 г. спрямо октомври 2016 г. производството на природен газ е нараснало с 37,5%, на безоловен бензин – с 1,8%, на дизелово гориво – с 2,2%, а на електроенергия – с 5,6%. Същевременно намалява производството на твърди горива с 1,7%.
 
За същия отчетен период се е отбелязан ръст в доставките на природен газ с 22,3%, на дизелово гориво – със 7,8% и на електроенергия – с 1,3%. Намалели са доставките на твърди горива с 1,3% и на безоловен бензин със 17,8%, а доставките на пропан-бутанови смеси остават без изменение.
 
През ноември 2016 г. спрямо ноември 2015 г. ръстът в производството на природен газ е по-значителен – 83,3%. Нараства и производството на дизелово гориво с 25,3%, на безоловен бензин с 11,3%, на пропан-бутанови смеси с 12,% и на твърди горива с 6,3%.
     
Източник: НСИ; Снимка: Pixabay

Ключови думи: НСИ   природен газ   производство на горива    

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...