Powerindustry Bulgaria  

Елтрак България представи нова хибридна система за производство на електроенергия

08.02.2017   |   Технологии
 
Елтрак България представи нова хибридна система Cat за производство на електроенергия, предназначена за незабавно осигуряване на захранване в бедствени ситуации, военни приложения, малки населени места и строителни обекти. Системата осигурява възобновяема енергия в един модул, който може бързо да се разположи на терен.
 
Основният източник на захранване в системата са тридесет и шест фотоволтаични модула PVC295, които доставят до 10,62 kWp DC мощност. Модулите притежават автоматичен механизъм за телескопично отваряне с цел намаляване на времето за разгръщане на системата, както и могат да се прибират и заключват нощем за повече сигурност. Хибридната система включва до 78 kWh капацитет за съхранение на енергия и осигурява краткосрочно захранване в случай, че фотоволтаичните модули не могат да доставят достатъчна мощност за товара.
 
"Надеждното преобразуване на енергията се осигурява  от двупосочен инвертор Cat BDP50 чрез същата силова електроника и системи за контрол, които се използват във верижния трактор с електрическо задвижване Cat D7E. Ако фотоволтаичната система не произвежда достатъчно енергия за товара, дизеловият генератор автоматично доставя допълнителна мощност", поясниха от Елтрак.
     
Източник: Елтрак България

Ключови думи: Елтрак България   Eltrak Bulgaria   производство на електроенергия   Cat   фотоволтаични модули   дизелов генератор  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...