Powerindustry Bulgaria  

РУ и АЕЦ Козлодуй планират съвместни инициативи

22.02.2017   |   Бизнес
 
Представители на АЕЦ Козлодуй и Русенския университет "Ангел Кънчев" обсъдиха възможностите за сътрудничество в сферата на висшето образование, научните изследвания, популяризирането и внедряването на научни, технически и професионални постижения. По време на срещата стана ясно, че договора за партньорство между двете институции, който първоначално е подписан през 2011 година, предстои да бъде преподписан.
 
Сред основните теми, обсъдени по време на срещата, бяха осигуряването на качествена подготовка на студенти в областта на електроенергетиката, електрообзавеждането, електрониката и автоматизацията, която да подпомогне успешната им реализация в системата на АЕЦ. Разгледани бяха и възможностите за провеждане на целеви обучения на работници и специалисти от дружеството, обучение на докторанти и съвместни научни проекти с Централата.
 
За крайна цел споразумението за сътрудничество има да се повиши ефективността на образователната, научноизследователската и развойната дейност в областта на енергетиката. В момента в АЕЦ Козлодуй работят близо 350 служители, които са получили висшето си образование в Русе.
     
Източник: РУ

Ключови думи: РУ Ангел Кънчев   АЕЦ Козлодуй   електроенергетика   електрообзавеждане   електроника  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...