Powerindustry Bulgaria  

МААЕ провежда семинар за проверка обучението на експерти по ядрена сигурност - 22.02.2017

22.02.2017   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) провежда семинар на тема "Програма за проверка на обучението в подготовката на експерти, работещи в областта на ядрената безопасност и сигурност", чийто домакин е Агенцията за ядрено регулиране (АЯР). Събитието започна на 21 февруари и ще продължи до 24 февруари т.г., като в него участват редица представители на университети, регулатори, оператори и инженерингови организации от Албания, България, Унгария, Литва, Полша, Румъния, Казахстан и др.
 
Целта на семинара е запознаване с ръководството за Education and Training Review Service (ETReS) на МААЕ, провеждане на дискусии и получаване на обратна връзка за него. Ръководството се използва за самооценка от държавите, както и за провеждане на ETReS мисии от МААЕ. Самите ETReS мисии пък имат за цел да подпомогнат в изготвянето на цялостна оценка на системата за обучение по ядрена безопасност на отделните държави.
 
След инцидента във Фукушима една от целите на МААЕ е създаването и усъвършенстването на национални програми по въпроса, поясниха домакините на семинара от АЯР.
     
Източник: АЯР

Ключови думи: АЯР   МААЕ   ядрена сигурност   ядрена безопасност   ETReS  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...