Powerindustry Bulgaria  

ЕК ще финансира два проекта на Булгартрансгаз

24.02.2017   |   Проекти
 
Два от проектите от "общ интерес" на Булгартрансгаз бяха одобрени за финансиране от Европейската комисия (ЕК) по програма "Механизъм за свързване на Европа". Това са концепцията за газов хъб "Балкан" и проектът за "Рехабилитация, модернизация и разширение на съществуващата газопреносна система.
 
За предпроектното проучване за газов хъб "Балкан" ЕК ще предостави общо 920 хил. евро, или половината от предвидената обща стойност. С резултатите от изследването Булгартрансгаз ще определи окончателните параметри по проекта и последващите гази на инженеринг и строителство. Изграждането на газоразпределителен център в България предвижда постъпването на природен газ от различни източници в района на град Варна и по-нататъшното им транспортиране, поясняват от Булгартрансгаз.
 
В рамките на втория одобрен за финансиране проект на дружеството ще бъдат извършени подготвителни дейности във връзка с подмяната на участъка очистно съоръжение Вълчи дол – кранов възел Преселка. За него ЕК ще предостави отново 50% от прогнозната стойност, или до 182 хил. евро.
 
"С изпълнението на мерките за модернизация и рехабилитация на съществуващата газопреносна инфраструктура ще се гарантира надеждността на експлоатацията, ще се повишат ефективността, сигурността и гъвкавостта на преносната система и ще се осигурят необходимите капацитети и налягания", съобщават представители на дружеството.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   Газов хъб Балкан   ЕК   газопреносна система  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...