Powerindustry Bulgaria  

ЕВН монтира 242 нови платформи за гнезда на щъркели по стълбове - 22.03.2017

22.03.2017   |   Начало»Lifestyle
 
ЕВН България посреща щъркелите т.г. с общо 242 нови платформи за обезопасяване на гнезда. Монтирането на такива платформи на стълбове от електроразпределителната мрежа е част от традиционната кампания на дружеството.
 
"Стълбове от електроразпределителната мрежа са предпочитано място от щъркели за разполагане на техните гнезда, като често тези гнезда са в непосредствена близост до проводниците. В много случаи това е предпоставка за аварии и инциденти, които от една страна се отразяват фатално на птиците, а от друга причиняват щети и прекъсвания по мрежата", обясняват от дружеството.
 
ЕВН поставя предпазни платформи, които повдигат гнездата на около един метър от проводниците, което предпазва живота на птиците и намалява потенциалната опасност от подпалване. От 2009 г. насам дружеството е монтирало общо 2132 бр. такива платформи. Инициативата е съгласуване със съответните регионални инспекции по околна среда и води (РИОСВ).
     
Източник: ЕВН

Ключови думи: ЕВН   EVN   електроразпределителна мрежа  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...