Powerindustry Bulgaria  

ЕВН вкопава 43 км електропроводи по проекта "Живот за царския орел"

05.04.2017   |   Lifestyle
 
Общо 43 км подземни кабелни линии са положени от ЕВН България Електроразпределение по проекта "Живот за царския орел", който е съфинансиран от Европейската комисия. Целта на проекта е да се опази популацията на световно застрашения вид и да се намалят смъртните случаи при птици, причинени от контакт с електропроводи.
 
През 2016 г. в района на общините Тополовград и Елхово са заменени над 50 км въздушни електропроводи, както и са изградени нови специализирани съоръжения, включително нова възлова станция в село Устрем, 15 нови трафопоста и др. Дружеството е изградило и т. нар. ПАС система (нови изолирани проводници по цялата дължина), която е един от най-съвременните методи за обезопасяване на електропроводи. Системата е внедрена по проекта в община Харманли. В община Сливен пък ЕВН монтира изолатори на 476 стълба през изминалата година, като монтажът на изолации ще продължи и през т.г., съобщиха от дружеството.
 
"Техническите мерки на ЕВН ще осигурят от една страна безопасност за царския орел, а от друга страна ще се повишат сигурността на доставките на електроенергия за населените места от района", отбелязват ЕВН.
 
     
Източник: ЕВН

Ключови думи: ЕВН   EVN   електропроводи   царски орел  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...