Powerindustry Bulgaria  

Wago оборудва мрежови станции за интелигентна мрежа

12.04.2017   |   Технологии
 
Wago и Инженерно бюро "Пфефер" разработиха изградена до ключ и компактна интелигентна локална мрежова станция (iONS). Решението е отговор на нуждата от обединено първично и вторично оборудване (трансформаторите и разпределителните уредби от една страна с контролните и защитните устройства от друга) за интелигентно разширяване на електропреносната мрежа и интеграция на възобновяеми източници на енергия.
 
"Също като конвенционалните локални мрежови станции iONS свързва мрежата за средно с мрежата за ниско напрежение. За разлика от своя по-малко "умен" предишен еквивалент обаче тя позволява записването на различни измервателни данни и тяхното дистанционно отчитане", обясняват Wago.
 
Wago е дала своя принос в технологията за пълна автоматизация на iONS - контролер PFC200 XTR от страната на средното напрежение, както и контролер PFC200 от страната на ниското напрежение, панел e!DISPLAY за визуализиране на измервателните и контролните данни директно на самата iONS, както и цялата техника за свързване.
 
"Свободно програмируемите с CODESYS контролери на WA; събират с помощта на цифрови и аналогови сигнали и с помощта на Modbus RTU всички данни от различните системи на станцията, трансформират ги в изискваните от компанията-доставчик комуникационни протоколи и ги изпращат по информационен канал до контролната зала. В обратна посока чрез контролерите може да бъде осъществяван достъп до системите на станцията, като например инсталацията за средно напрежение, предпазни устройства или измервателни системи на различни производители", допълниха от компанията.
 
Потокът от данни е защитен от неоторизиран достъп веднъж чрез криптиране на данните с помощта на TLS1.2 и втори път чрез специално защитени връзки като IPsec или OpenVPN съгласно Бялата книга на Федералната асоциация за енергийни и водни ресурси (BDEW).
     
Източник: Wago

Ключови думи: Wago   Инженерно бюро Пфефер   iONS   контролер PFC200 XTR   контролер PFC200  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...