Powerindustry Bulgaria  

ABB спечели поръчка за HVDC връзка между Великобритания и Франция

12.04.2017   |   Реализации
 
ABB спечели поръчка за доставка на ключова постояннотокова система високо напрежение (HVDC), която да свърже електрическите мрежи на Франция и Великобритания. Поръчката е от британския оператор на електроснабдителната мрежа National Grid и Reseau de Transport d'Electricite (RTE), собственик и оператор на френската електропреносна мрежа, и е на стойност близо 270 млн. евро.
 
Връзката с капацитет от 1000 мегавата ще се простира от Чилинг, Хемпшир, на южния бряг на Англия до Турб в Северна Франция, преминавайки разстояние от 240 километра през Ламанша. АББ ще достави две трансформаторни станции за високо напрежение HVDC Light, които ще бъдат разположени във Франция и Англия и ще бъдат свързани с кабел под морското дъно. Трансформаторните станции ще са оборудвани с модерната система за управление и защита на ABB MACH, която действа като мозък на HVDC връзката като проследява, контролира и защитава сложната технология в станциите чрез множество операции за осигуряване на надеждност на електрозахранването.
 
"Тази поръчка затвърждава допълнително нашите водещи позиции в областта на HVDC и подпомага стремежа ни към печеливш растеж като предпочитан партньор за създаване на по-сигурна, по-интелигентна и по-зелена мрежа", заяви Клаудио Фачин, президент на дивизия Енергийни мрежи в ABB.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   HVDC   постояннотокова система високо напрежение  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...