Powerindustry Bulgaria  

Wago представи контролери за безпроблемно свързване към виртуална електроцентрала

19.04.2017   |   Технологии
 
Wago представи контролери за телеуправление, които отговарят на изискванията на индустриалния стандарт VHPready (Virtual Heat and Power). Така технологията осигурява безпроблемно свързване на системите и инсталациите към виртуалната електроцентрала.
 
"VHPready стандартизира обектите и променливите на различните комуникационни протоколи и декларира еднозначно същите. Вместо както досега чрез специфичен за конкретната система набор от променливи, комуникацията с VHPready се осъществява чрез предварително дефинирани профили с универсални списъци с информационни точки. В допълнение към комуникацията, чрез VHPready се дефинират и специфични за конкретния домейн параметри като предварително зададени величини за оперативното поведение и времената за реакция. Това от своя страна предоставя възможност за управление на системите с помощта на графици на натоварването. Така контролната зала може да изпрати към конкретната система под формата на команда/набор/съобщение/файл управляващ параметър за период от 24 часа", разказват от Wago.
 
От компанията съобщават, че доставчиците на енергия Vattenfall и кооперацията от общински предприятия Trianel вече използват контролерите за телеуправление на Wago в своите виртуални електроцентрали. За тях е от ключово значение контролерите да са програмируеми и гъвкави, както и да позволяват комуникация по стандарта IEC 60870-5-104 или IEC 61850 60870-5-104. В допълнение, модулите и контролерите на Wago предлагат и голямо разнообразие от протоколи – PROFIBUS, CAN, BACnet или Modbus, което позволява използването като входни устройства за повечето полеви технически единици във виртуалната електроцентрала. 
     
Източник: Wago

Ключови думи: Wago   Ваго   виртуална електроцентрала   VHPready  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...