Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ и УНСС подписаха споразумение за партньорство

03.05.2017   |   Бизнес
 
ЧЕЗ и УНСС – София сключиха споразумение за стратегическо партньорство в енергетиката, което цели подготовката на кадри за българския енергиен сектор. Документът бе подписан от регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и ректорът на УНСС проф. Стати Статев.
 
В рамките на сътрудничеството ще бъде подобрен достъпът до висше образование по специалности в областта на енергетиката чрез популяризиране и старт в кариерата, стажантски програми в дружествата от ЧЕЗ в България, оптимизиране качеството на обучение чрез лектори, които са доказани професионалисти в реалния сектор, повишаване на знанията и квалификацията на специалистите от ЧЕЗ чрез обучение в УНСС и др.
 
„Като социално отговорна компания, за нас е изключително важно да работим в посока създаване на качествени кадри в българската енергетика и развиването на образованието и учебните програми в тази сфера”, каза Карел Крал.
 
ЧЕЗ има сключен договор за партньорство и с Техническия университет в София, както и с 22 професионални гимназии от Западна България. От миналата година дружеството участва и в първите две паралелки за дуално обучение по електротехника в страната.
     
Източник: ЧЕЗ; Снимка: УНСС
Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...