Powerindustry Bulgaria  

ЕВН България Електроразпределение се преименува на Електроразпределение Юг

25.05.2017   |   Бизнес
 
ЕВН България Електроразпределение промени името си на Електроразпределение Юг в изпълнение на изискването на Директива 72/ЕС на Европейския парламент и българския Закон за енергетика за отделна идентичност на мрежовия оператор. Самото изискване гласи, че "Операторът на електроразпределителната мрежа в комуникациите си и при използване на търговската си марка не създава объркване по отношение на отделната си идентичност от частта на вертикално интегрираното предприятие, осъществяваща доставки на електрическа енергия".
 
ЕВН е първото разпределително дружество в България, което изпълнява Директива 72 на Европейския парламент. Заедно с новото име компанията има ново лого и интернет страница, съдържаща цялата информация за разпределителната мрежа в Югоизточна България.
 
Новото име обаче не засяга собствеността на Електроразпределение Юг, което продължава да е част от концерна ЕВН. Няма промяна и в общите условия на компанията, точките за контакт и адреси по места, а фактурите продължават да се издават от крайния снабдител – ЕВН България Електроснабдяване.
     
Източник: ЕВН

Ключови думи: EVN   ЕВН   Електроразпределение Юг  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...