Powerindustry Bulgaria  

НСИ отчете ръст в производството на нефтени продукти

31.05.2017   |   Бизнес
 
Производството на нефтени продукти – пропан-бутанови смеси, безоловен бензин и дизелово гориво, значително е нараснало през март т.г. спрямо март 2016 г., сочат официални данни на Националния статистически институт (НСИ). Този ръст се дължи на проведения планов ремонт на производствени мощности през март 2016 г., поясниха от института.
 
За същия отчетен период е нараснало и производството на твърди горива с 24,1%, на природен газ с 66,7% и на електроенергия с 11%. Повишили са се и доставките на твърди горива с 24,1%, на безоловен бензин с 11,1%, на дизелово гориво с 2,6%, на природен газ с 6,4% и на електроенергия с 11%.
 
В същото време, производството на твърди горива през март т.г. спрямо февруари т.г. е намаляло с 31,4%, на безоловен бензин със 17,9%, на дизелово гориво с 23,3%. Доставките на пропан-бутанови смеси, безоловен бензин и дизелово гориво спрямо февруари са се увеличили с 15,2%, 22,2% и 12,9% съответно.
     
Източник: НСИ; Снимка: Pixabay

Ключови думи: НСИ   NSI   нефтени продукти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...